Witajcie kochani! W dzisiejszym poście przepis na idealne leniwe śniadanie. Mowa tutaj o budyniowych naleśnikach, które możemy zrobić z każdego smaku budyniu. Ja preferuję tutaj budyń bez cukru, gdyż całość osładzają tutaj owoce ;) Idealnie sprawdza się tutaj budyń waniliowy, śmietankowy, czekoladowy, krówkowy, wiśniowy, a nawet malinowy. Każda opcja jest smaczna i każdą warto spróbować. Ja niebawem po raz kolejny usmażę je na śniadanie, ponieważ są bardzo sycące i pyszne. Można je jeść na milion sposobów - z masłem orzechowym, twarożkiem, kazeiną, owocami, miodem, cynamonem czy polewą z odżywki białkowej. Dajcie znać, czy je wypróbujecie! ;)
Składniki:
40g budyniu w proszku
10g mąki jaglanej
2 jajka
pół szklanki wody
łyżeczka oleju kokosowego
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, smażymy na rozgrzanej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego!
malinowo-wiśniowe z masłem migdałowym, masłem orzechowym, bananem oraz borówkami
czekoladowe z masłem orzechowym, proteinowym kremem czekoladowym, miodem oraz bananem
Prezentują się bardzo apetycznie, ja zawsze kombinuje jak kot pod górę, żeby zrobić bezglutenowe naleśniki, ale nigdy nie wpadłam na pomysł aby dodać budyniu w proszku :)
ReplyDeleteTakie naleśniki muszą być obłędne! Ja muszę zrobić żytnie z twarogiem, bo to jedyne jakie mogę jeść
ReplyDeletewow, ale cudownie wyglądają! :) a smakują pewnie jeszcze lepiej! :)
ReplyDeleteHmm, bardzo mi się podoba, pewnie są bardzo delikatne w smaku!
ReplyDelete